Povežimo se

Projekti

Mini olimpijada za koroške otroke s posebnimi potrebami

Športna zveza Slovenj Gradec in Zdravstvena šola Slovenj Gradec sta že tretje leto zapored organizirali Mini olimpijado za vse koroške otroke s posebnimi potrebami. Letošnji dogodek se je odvil 5.11.2019 v športni dvorani Gimnazije Slovenj Gradec. Mini olimpijade so se udeležili učenci in njihovi spremljevalci iz Tretje osnovne šole Slovenj Gradce, OŠ Juričevega Drejčka Ravne na Koroškem, VDC Slovenj Gradec, CUDV Črna na Koroškem in VDC Muta.

V osnovi je to projekt Olimpijskega komiteja Slovenije, ki želi spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje. Zasnovan je bil tako, da se je na začetku prireditve izvedel olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki so jo ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesli otroci, udeleženci Mini olimpijade. Nato je prisotne nagovorila podžupanja MO Slovenj Gradec ga. Martina Šisernik, ki dejala, da takšen dogodek bogati gibalne dejavnosti, predvsem pa širi načelo solidarnosti in prijateljstva. Sledila je še slavna zaprisega športnikov, kasneje pa so se tekmovanja v mnogih športnih panogah pričela.

Kar 100 otrok se je preizkusilo v različnih športnih disciplinah in z njimi povezanih motoričnih nalogah. V izziv jim je bilo postavljeno 10 športnih postaj, ki so jih postavili člani Atletskega kluba Slovenj Gradec, člani Judo kluba Acron Slovenj Gradec, člani Rokometnega kluba 2011 Slovenj Gradec in dijakinje, ter dijaki Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec, kateri so jim še ob zaključku tekmovanja pripravili dodatno skupno športno igro z žogo. S temi aktivnostmi bodo na Zdravstveni šoli Slovenj Gradec zaokrožili veliko njihovih športnih aktivnosti, ki jih izvajajo skupaj z osebami s posebnimi potrebami, kot so pomoč pri plavanju za osebe s posebnimi potrebami in Nekarea ter si prizadevaja, da bi pridobili naziv UNIFIED SCHOOL, ki ga podeljuje Svetovna specialna olimpijada. Na koncu prireditve so bili zmagovalci vsi in so tudi vsi prejeli diplome za udeležbo in praktične nagrade. Držali smo namreč načela »pomembno je sodelovati in ne vedno zmagovati«.

Na Športni zvezi Slovenj Gradec si želimo, glede na dober odziv otrok in njihovih spremljevalcev, da bi ta prireditev postala stalnica v našem okolju in ker smo mnenja, da je lahko takšna športna aktivnost eno izmed sredstev, s katerimi ugodno vplivamo na otrokovo bio-psiho–socialno ravnovesje, izboljšujemo zdravstveno stanje, ohranjamo in izboljšujemo motorične sposobnosti, sproščamo čustveno napetost, navajamo na zdrav način življenja, razvijamo komunikacijo z okoljem ter ustvarjamo samopotrjevanje.

Športna zveza Slovenj Gradec

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Projekti