Povežimo se

Domača stran

14. Srečanje športnih društev

Sodelovalo je preko 450 rekreativnih športnikov in športnic

Športna zveza Slovenj Gradec je v okviru občinskega praznika v sodelovanju s športnimi društvi tudi letos, že štirinajstič, organizirala športno rekreativno prireditev »Srečanje športnih društev MO Slovenj Gradec«. Zaradi velikega števila udeležencev in zaradi priporočil NIJZ, je letošnje srečanje potekalo pet dni. Tekmovanja so se tako odvijala v ponedeljek, torek, četrtek, petek in soboto, med 14. in 19. septembrom.

Gibalna aktivnost in športno rekreativno udejstvovanje sta pomemben del našega vsakdanjega življenja. Še posebej pomemben vidik športno rekreativnega udejstvovanja ob današnjem hitrem tempu življenja, pa je druženje v prijateljskem, zabavnem in sproščenem vzdušju. Prireditev je rekreativnega značaja in predvsem priložnost za druženje članov športnih društev, ki delujejo v MO Slovenj Gradec. Organizirana so bila rekreativna tekmovanja v desetih različnih panogah, udeležilo pa se jih je preko 450 udeležencev iz petnajstih društev. Celotno tekmovanje je potekalo v organizaciji Športne zveze Slovenj Gradec, za izvedbo posameznih tekmovanj pa so poskrbela društva. Kegljanje je tako potekalo  v organizaciji Kegljaškega kluba Slovenj Gradec, šah je izvajalo ŠTD Karel Rotovnik Gojko, košarko ŠD Šmartno, tenis ŠD Podgorje, streljanje Strelsko društvo, odbojko ŠD Šmartno, nogomet ŠD Legen, badminton ŠD Sele-Vrhe, pohod na Kremžarjev vrh pa Planinsko društvo Slovenj Gradec.

Največja športno rekreativna prireditev v MO Slovenj Gradec je tudi letos potrdila, da si rekreativni športniki še kako želijo priložnosti za aktivno druženje. Tekmovanja so bila odlično organizirana, udeleženci pa so zelo pozitivno sprejeli tudi letošnjo novost, da so tekmovanja potekala kar pet dni. V Športni zvezi Slovenj Gradec so zato sklenili, da bodo prireditev tudi v prihodnje izvajali na takšen način.

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Domača stran