Povežimo se

Domača stran

Meritve za European fitness badge in vodena vadba na zunanjem SIJ poligonu

Evropski teden športa (23. – 30. september)

Aktivnosti Športne zveze Slovenj Gradec

EUROPEAN FITNESS BADGE

Športna zveza Slovenj Gradec je v sodelovanju s Športno unijo Slovenije v okviru Evropskega tedna športa organizirala testiranje za 18 vadečih posameznic iz Društva Šola zdravja. Testiranje je potekalo  v okviru projekta European Fitness Badge, razvili pa so ga evropski strokovnjaki z namenom, da bi  bilo dosegljivo čim širšemu krogu uporabnikov po vsej Evropi. Idejni nosilec projekta je Nemška gimnastična zveza.

To testiranje je novost na področju športa na mednarodni ravni. Razvito je bilo v zadnjih dveh letih zaradi izkazane potrebe po testiranju ob upoštevanju stanja v sedanji družbi. Trenutno je sicer na voljo precej različnih oblik testiranj, ki pa žal zahtevajo precej dragih pripomočkov in so velik logistični zalogaj za ponudnike programov vadbe za športne rekreativce. Mnoga društva si takšnih finančnih obremenitev ne morejo privoščiti. Velika prednost projekta European Fitness Badge je možnost izvedbe z minimalnim številom pripomočkov, ki so hkrati lahko prenosljivi. Vaje v okviru testiranja so primerne za različne nivoje telesne pripravljenosti, tudi za starejše in manj aktivne ljudi.  Predstavljajo nabor testov za oceno posameznikovega, z zdravjem povezanega stanja telesne pripravljenosti. Vključuje sedem različnih vaj za oceno vzdržljivosti, moči, koordinacije in gibljivosti ter oceno telesne strukture in drže. Osrednji cilj je, na podlagi individualne ocene, posameznika vzpodbuditi k aktivnejšemu življenjskemu slogu.

VODENA VADBA NA JEKLENEM ZUNANJEM POLIGONU SIJ

Športna zveza Slovenj Gradec je v sodelovanju z Olimpijskim komitejem Slovenije – Združenjem športnih zvez v sklopu Evropskega tedna športa organizirala brezplačno vodeno vadbo na jeklenem poligonu SIJ pri Mladinskem kulturnem centru Slovenj Gradec.

Skupina SIJ (Slovenska industrija jekla) in Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez sta ob podpori lokalnih skupnosti v različnih slovenskih mestih v uporabo predala 13 SIJ zunanjih športnih poligonov, ki so plod lastne izdelave. Da je bila vadba učinkovita in predvsem varna je bil v času Evropskega tedna športa na  poligonih prisoten športni strokovnjak, ki je bil vsem željnim vadbe na voljo za strokovno svetovanje.

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Domača stran