Povežimo se

Projekti

Športna zveza Slovenj Gradec, regijska pisarna OKS-ZŠZ, gostila Strokovni svet športa za vse in sestanek vodij regijskih pisarn OKS-ZŠZ

Prvi dan julija je bila v organizaciji regijske pisarne OKS-ZŠZ Slovenj Gradec 13. seja Strokovnega sveta OKS-ZŠZ in 12. sestanek vodij regijskih pisarn OKS-ZŠZ. Osrednja točka seje je bila posvečena načrtovanju medijske kampanje in aktivnostim ob obeležitvi Dneva slovenskega športa. Državni zbor je nedavno razglasil 23. september za državni praznik posvečen slovenskemu športu. Ta dan je namenjen krepitvi zavedanja o pozitivnih učinkih redne telesne dejavnosti posameznikov in celotne družbe ter spodbuditi vse generacije k športnemu udejstovanju. Krovna športna organizacija želi skupaj s svojimi članicami organizirati številne športne dogodke širom Slovenije, o načrtovanju katerih so razpravljali tudi člani strokovnega sveta in vodje regijskih pisarn. V nadaljevanju so obravnavali tudi akcijo »Navijaj za šport, doniraj del dohodnine športu«, s katero želi OKS-ZŠZ spodbuditi zavezance za dohodnino k donaciji dela dohodnine športnim organizacijam, hkrati pa tudi športne organizacije spodbuditi k proaktivnemu pristopu do svojih članov. S skupnimi aktivnostmi na tem področju lahko šport pridobi nepogrešljiv del sredstev, ki ga državljani ne namenijo izbrani nevladni organizaciji v javnem interesu.

Seja in sestanek sta bila v Glasbeni šoli Slovenj Gradec, kar ni bilo naključje. Mestna občina Slovenj Gradec namreč letos praznuje častitljivih 160 let od rojstva velikega skladatelja slovenskega rodu Huga Wolfa, ki se je v tem mestu rodil 1860. leta. Udeleženci so si uvodoma ogledali njegovo rojstno hišo, kjer jim je bilo predstavljeno skladateljevo življenje in delo.

Po pozdravnem nagovoru podžupanje Martine Šisernik, predsednika OKS-ZŠZ Bogdana Gabrovca, predsednice Športne zveze Slovenj Gradec Mojce Verhovnik in ravnatelja Glasbene šole Slovenj Gradec Aleksandra Đukanovića pa so prisotni prisluhnili tudi mladi pianistki Klari Lužnik. Ob vrhunski izvedbi Chopinove – Andante spianato et grande polonaise brillante v Es – duru je prisotnim pokazala kako pomembno je sozvočje med zdravim duhom in zdravim telesom tako na umetniško-kulturnem kot na športnem področju.

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Projekti