Povežimo se

Domača stran

MINI OLIMPIJADA ZA VSE KOROŠKE OTROKE S POSEBNIMI POTREBAMI – 2023

Športna zveza Slovenj Gradec je že peto leto zapored organizirala Mini olimpijado za vse koroške otroke s posebnimi potrebami. Letošnji dogodek se je odvil 22.11.2023 v športni dvorani Gimnazije Slovenj Gradec. Mini olimpijade so se udeležili učenci in njihovi spremljevalci iz Tretje osnovne šole Slovenj Gradec, OŠ Juričevega Drejčka Ravne na Koroškem, OŠPP Muta, VDC Legen, VDC Radlje ob Dravi, VDC Ravne na Koroškem in VDC Slovenj Gradec.

Mini olimpijada je projekt Olimpijskega komiteja Slovenije, ki želi spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje. Zasnovan je bil tako, da se je na začetku prireditve izvedel olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki so jo ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesli otroci, udeleženci Mini olimpijade. Nato je prisotne nagovorila podžupanja MO Slovenj Gradec ga. Martina Šisernik, ki dejala, da takšen dogodek bogati gibalne dejavnosti, predvsem pa širi načelo solidarnosti in prijateljstva. Sledila je še slavna zaprisega športnikov, kasneje pa so se pričele preizkušnje v mnogih športnih panogah.

Kar 120 otrok se je preizkusilo v različnih športnih disciplinah in z njimi povezanih motoričnih nalogah. V izziv jim je bilo postavljeno 13 športnih postaj, ki so jih postavili člani Atletskega kluba Slovenj Gradec, Judo kluba, Rokometnega kluba, Odbojkarskega kluba, Košarkarskega kluba, Nogometne šole in dijakinje, ter dijaki Srednje zdravstvene šole Slovenj Gradec. Eno postajo pa je tudi pripravil Olimpijski komite Slovenije. Na koncu prireditve so bili zmagovalci vsi in so tudi vsi prejeli diplome za udeležbo in praktične nagrade. Držali smo namreč načela »pomembno je sodelovati in ne vedno zmagovati«.

Na Športni zvezi Slovenj Gradec si želimo, glede na dober odziv otrok in njihovih spremljevalcev, da bi ta prireditev postala stalnica v našem okolju in ker smo mnenja, da je lahko takšna športna aktivnost eno izmed sredstev, s katerimi ugodno vplivamo na otrokovo bio-psiho–socialno ravnovesje, izboljšujemo zdravstveno stanje, ohranjamo in izboljšujemo motorične sposobnosti, sproščamo čustveno napetost, navajamo na zdrav način življenja, razvijamo komunikacijo z okoljem ter ustvarjamo samopotrjevanje.

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Domača stran