Povežimo se

Domača stran

Kolesarska prireditev – Povezujemo koroško/Radwandertag »Wir verbinden Kärnten« – 2023

7.10.2023 bosta Športna zveza Slovenj Gradec in Slovenska športna zveza v Celovcu organizirali enodnevno kolesarsko prireditev v dolžini 100 km od Slovenj Gradca do Št. Janža/St. Johann. Namen prireditve je ohranjanje slovenske besede in kulture ter športnega povezovanja Slovencev in naših zamejcev na avstrijskem Koroškem. Celotna kolesarska pot bo potekala od Slovenj Gradca pa vse do Št. Janža/St. Johann, torej po vseh krajih avstrijskem koroškem, ki so  močno povezani s slovenstvom. Na kolesarski poti bo poskrbljeno za okrepčilo in za ogled kulturno-zgodovinskih znamenitosti. Na cilju v Št. Janžu bo zaključek in pogostitev.

POT: Slovenj Gradec (*zajtrk in uvodni pozdrav udeležencem prireditve) – Bukovska vas – Sele – Kotlje – Ravne na Koroškem – Prevalje – Holmec – Pliberk (Bleiburg) – Eis/Ruden – Metlova/Mittlern – Dobrla vas/Eberndorf – Škoncijan/St. Kanzian – Gočuha/Gotschuchen – Borovlje/Ferlach – Št. Janž/St. Johann (*zaključna slovesnost in kosilo)

Za udeležence je zjutraj organiziran avtobusni prevoz iz Avstrije na start kolesarjenja v Slovenj Gradec in zvečer prevoz iz Št. Janža nazaj v Slovenj Gradec.

KDAJ: 7.10.2023

START: ob 9.00 uri pri MKC Slovenj Gradec (*Ozare 18, Slovenj Gradec)

CILJ: Št. Janž – predvidoma ob 15.00 uri (*organiziran avtobusni nazaj v Slovenj Gradec)

PRIJAVE IN INFORMACIJE: info@sportnazvezasg.si, office@ssz.at

Pri prijavi napišite vaš ime in priimek, telefonsko številko in elektronski naslov.

Veselimo se vaše udeležbe!

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Domača stran