Povežimo se

Domača stran

16. Srečanje športnih društev – Dan slovenskega športa in začetek Evropskega tedna športa

V okviru praznika »Dan slovenskega športa« je Športna zveza Slovenj Gradec skupaj s športnimi društvi tudi letos, že šestnajstič, organizirala športno rekreativno prireditev »16. Srečanje društev MO Slovenj Gradec«. Prireditev je rekreativnega značaja in predvsem priložnost druženja športno aktivnih članov športnih društev, ki delujejo v MO Slovenj Gradec.

Organizirana so bila rekreativna tekmovanja v enajstih športnih panogah, ki se jih je udeležilo preko 380 udeležencev iz dvanajstih društev. Celotno tekmovanje je potekalo v organizaciji Športne zveze Slovenj Gradec, za izvedbo posamezni tekmovanj pa so poskrbela društva, članice športne zveze. Tako je kegljanje izvajal Kegljaški klub, šah ŠTD Karel Rotovnik Gojko, košarko ŠD Šmartno, tenis ŠD Podgorje, streljanje Strelsko društvo, odbojko ŠD Šmartno, nogomet ŠD Legen, badminton ŠD Sele-Vrhe, namizni tenis ŠD Legen in pohod na Kremžarjev vrh Planinsko društvo Slovenj Gradec. 

Zaradi velikega števila udeležencev so tekmovanja potekala tri dni. Tekmovanja so potekala v   četrtek (*šah, badminton, streljanje, namizni tenis), petek (*tenis, badminton, streljanje, kegljanje) in soboto (*nogomet, odbojka, košarka, pohod) .

Gibalna aktivnost in športno rekreativno udejstvovanje sta pomemben del našega vsakdanjega življenja. Še posebej pomemben vidik športno rekreativnega udejstvovanja ob današnjem hitrem tempu življenja, pa je druženje v prijateljskem, zabavnem in sproščenem vzdušju.

Največja športno rekreativna prireditev v MO Slovenj Gradec in obenem na koroškem je tudi letos potrdila, da si rekreativni športniki še kako želijo priložnosti za aktivno druženje.

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Domača stran