Povežimo se

Domača stran

Športnik leta 2021

V Kulturnem domu Slovenj Gradec je 14.4.2022 ob 18.00 uri potekala slovesnost s podelitvijo Železnikarjevih nagrad in priznanj Športne zveze Slovenj Gradec za leto 2021.

DOBITNIKI:

JUBILEJNA PRIZNANJA

Jože Plaz je dolgoletni prostovoljec na področju pomoči in delovanja v športu v MO Slovenj Gradec. S svojo pomočjo in prostovoljnim delom prispeva vsem športnim zvrsten za lažje delovanje v okolju ter doseganju zastavljenih ciljev. Za svoje prostovoljstvo je prijel številna priznanja in zahvale in prav je, da mu jo ob visokem jubileju podarimo tudi mi.

Matjaž Beliš, rojen 24.8.1953, je tako rekoč že od zibelke zapisan rokometu. V eni najdaljših rokometni tradicij v Sloveniji je temu športu dal velik del svojega življenja. Izjemno smo ponosni, da se je na zlata leta svojega življenja Matjaž zopet pridružil prvim vrstam. Skoraj si ni predstavljati dneva, ko Matjaž ne pride v pisarno po opravkih in s svojo delovno vnemo in energijo predstavlja pravi vzor mlajšim članom kolektiva.  Že vsa ta leta odkar v Slovenj Gradcu spremljamo kvalitetne in dobro obiskane športne dogodke je Matjaž prvi v vrsti tisti, ki pripravi prvi dokument za prijavo dogodka, vodi dogodek in na koncu zaklene vrata, če se lahko tako izrazimo, zato menimo, da si Matjaž zasluži posebno zahvalo za vse, kar naredi za to, da športne tekme niso samo športno tekmovanje, ampak dogodek za celotno družino.

Nejc Krautberger – za 10 letni prispevek k razvoju športa v MO Slovenj Gradec. Ko je leta 2011 bil primoran, da zaradi nenehnih poškodb kljub svoji mladosti preneha z igranjem rokometa, je bil že takrat odločen, da bo, če ne kot igralec , pa drugače ostal zvest rokometu. Začel se je izobraževati na področju zdravljenja športnih poškodb ,masiranja in pomoči pri rehabilitaciji po poškodbah. Tako že več kot 10 let  opravlja zdravstveno službo in ne mine trening, tekma ali priprave, da ne bi bil prisoten in s svojimi zlatimi rokami pomaga igralcem po napornih treningih in neprijetnih poškodbah. Za to priznanje ga predlagamo, da naj mu bo to nagrada za vse storjeno do sedaj in hkrati pa vzpodbuda za nadaljnje delo v rokometnem klubu .

Danica Gošnak je svojo športno pot začela pri 10 letih, včlanila se je vključila v Klub OK Mežica. Verjetno je bilo to samoumevno, saj sta odbojko igrali že obe njeni sestri Pavla in Veronika Odbojka ji je to postala vsakodnevna rutina, treningi in tekmovanja v takrat 3. in tudi 2. SLO ligi. Nepogrešliva je bila tudi v šolski ekipi.  Leta 1984 se je Danica priključila ekipi OK Prevalje, kje je nastopala 7 sezon. Z osvojitvijo 1. mesta je ekipa leta 1991 napredovala v 1. SOL.  Po končanem aktivnem tekmovanju je Danica leta 2001 pričela z treniranjem v klubu OK Prevalje. Leta 2007 pa je pričela z treniranjem mlajših in starejših deklic v Slovenj Gradcu, ker je ostala vse do leta 2022. Aktivna je bila z igranjem sedeče odbojke v Klubu Samorastnik Ravne in tudi za državno reprezentanco Slovenije.  Igrala je 3x na olimpijskih igrah 2004 v Grčiji osvojila 4M. Igrala 7x na svetovnih prvenstvih, leta 2002 v Sloveniji osvojila 2 mesto, igrala 14 x na evropskih prvenstvih, leta 1999 v Sarajevu osvojila 1. mesto.

ZA ŠPORTNE USPEHE IN DOSEŽKE

DO 15 LET

Dečki posamezno:

Nik Pavlič (Judo klub Slovenj Gradec) / V letu 2021 postal državni prvak v judu.

Deklice posamezno:

  1. Nuša Lužnik (Atletski klub Slovenj Gradec) / Postala državna prvakinja v metu krogle.
  2. Jevgenija Gajić (Judo klub Slovenj Gradec) / Trikratna državna prvakinja in sicer pri mlajših kadetinjah, kadetinjah in mlajših članicah.

Dečki ekipno:

Rokometna ekipa dečkov (Rokometni klub Slovenj Gradec 2011) / Dosegli prvo mesto v svoji skupini in se uvrstili na finalni turnih osmih najboljših ekip v Sloveniji.

Deklice ekipno:

Odbojkarska ekipa deklic (Športno društvo Odbojkarski klub Slovenj Gradec) / Odbojkarska ekipa deklic je osvojila 9. mesto izmed 61 ekip v državnem prvenstvu.

KADETI IN KADETINJE

Kadeti posamezno:

Luka Vaupot (Šahovski klub Slovenj Gradec) / Postal kadetski slovenski vice prvak v šahu do 16 let in obenem dosegel tudi 19 mesto na evropskem prvenstvu.

Kadeti ekipno:

  1. Atletska ekipa kadetov (Atletski klub Slovenj Gradec) / Dosegli 3. mesto na državnem prvenstvu.
  2. Rokometna kadetska ekipa (Rokometni klub Slovenj Gradec 2011) / Dosegli 9. mesto na državnem prvenstvu.

Kadetinje posamezno:

Gaja Korošec (Atletski klub Slovenj Gradec) / Gaja Korošec je v izjemno močni konkurenci teka na 200 m v letu 2021 postala državna podprvakinja.

Kadetinje ekipno:

Atletska ekipa kadetinj (Atletski klub Slovenj Gradec) / Ekipa kadetinj je na ekipnem državnem prvenstvu med 21 ekipami osvojila 6. mesto.

MLADINCI IN MLADINKE

Mladinci posamezno:

Nace Herkovič (Judo klub Slovenj Gradec) / Postal je mladinski državni prvak ter končal na 2. mestu v posamičnem tekmovanju za slovenski pokal.

Mladinci ekipno:

Atletska ekipa mladincev (Atletski klub Slovenj Gradec) / Mladinska ekipa je na državnem prvenstvu v konkurenci 20 ekip osvojila odlično 4. mesto.

Mladinke posamezno:

  1. Ana Oder (Kegljaški klub Slovenj Gradec) / Dosegla odlično 4. mesto na ekipnem mladinskem svetovnem prvenstvu.
  2. Neja Dvornik (SK Dvornik) / ŠPORTNICA LETA / V sezoni 2020/2021 je tekmovala skupno na 41-tih tekmah od tega:  9 tekem WC- svetovni pokal, 18 tekem EC – evropski pokal, 3 tekme na SP – svetovno prvenstvo v Cortini d’Ampezzo, 3 tekme MSP -mladinsko svetovno prvenstvo v Banskem ( Bolgarija ) , kjer je v VSL – veleslalomu zasedla 3. mesto  in pa še na 8 tekmah DP – državnega prvenstva , kjer je 24.03.2021 v Kranjski Gori v disciplini VSL zasedla 3.mesto  in 28.03.2021 v Trbižu v AC – alpski kombinaciji zasedla 2. mesto. V sezoni 2020/2021 si je prvič prismučala točke svetovnega pokala na Finskem v Leviju 21.11.2020 in sicer v slalomu, kjer je zasedla 28. mesto  in potem še prve točke svetovnega pokala v veleslalomu v Kranjski Gori  16.- 17.01.2021 , kjer je prvi dan zasedla 23. mesto , drugi dan pa 21.mesto. 

Mladinke ekipno:

Mladinska atletska ekipa (Atletski klub Slovenj Gradec) / Mladinska ekipa atletinj je dosegla 5. mesto na državnem prvenstvu.

ČLANI IN ČLANICE

Člani posamezno:

Aljaž Dvornik (Smučarski klub Dvornik) / ŠPORTNIK LETA 2021 / Svetovno prvenstvo Cortina d’Ampezzo : Slalom 19. mesto, Paralelni veleslalom 17. mesto, Paralelni veleslalom ekipno 11. mesto / Svetovni pokal: Slalom Kr. Gora 35. mesto / Evropski pokal: Slalom Val Cenice 13. mesto / Državno prvenstvo: Kombinacija 2. mesto članski državni podprvak.

Članice posamezno:

Maja Pogorevc (Atletski klub Slovenj Gradec) / Postala državna prvakinja v teku na 400 m in 200 m in dosegla izjemno 2. mesto na evropskem ekipnem prvenstvu.

Člani ekipno:

Članska ekipa rokometnega kluba (Rokometni klub Slovenj Gradec 2011) / MOŠKA ŠPORTNA EKIPA LETA 2021 / Varovanci trenerja Ivana Vajdla so osvojili 7. mesto v prvi NLB ligi Slovenije.

Članice ekipno:

Ekipa članic atletskega kluba (Atletski klub Slovenj Gradec) / ŽENSKA ŠPORTNA EKIPA LETA 2021 / Na ekipnem državnem prvenstvu so atletinje prvič nastopile v kategoriji članic in med 23 sodelujočimi ekipami osvojile odlično 5. mesto.

VETERANI

Veterani posamezno:

Marko Skopljakovič (Društvo invalidov Slovenj Gradec) / Dosegel 2. mesto na državnem prvenstvu v kegljanju.

Veteranke posamezno

Majda Repanšek (Društvo upokojencev Slovenj Gradec) Dosegla 2. mesto na državnem prvenstvu v kegljanju za upokojence.

Veteranke ekipno:

Strelska ekipa članic Društva invalidov Slovenj Gradec / Dosegle 1. mesto na državnem prvenstvu v streljanju z zračnim orožjem v Ljubljani.

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Domača stran