Povežimo se

Domača stran

Podelitev priznanj najboljšim športnikom leta 2020

Letošnja tradicionalna prireditev “Športnik leta” je bila že 22-ta po vrsti v Mestni občini Slovenj Gradec in v organizaciji Športne zveze Slovenj Gradec. Podelitev priznanj najboljšim športnikom se je odvila 13.12.2021 na skupni večerji v Vili Pohorje. Zaradi epidemije Covid -19 smo bili primorani, da jo izpeljemo v manjšem obsegu kot pretekla leta, smo pa prepričani da se bodo prihodnje leto razmere izboljšale in se bo ta prireditev spet vrnila v vsem svojem sijaju. V vseh teh letih, ko izbiramo športnika leta, so se v izboru zvrstili športniki, ki jih niso krasili samo vrhunski športni rezultati, ampak tudi osebnostne lastnosti, na katere smo se opirali in v njih iskali vzore za prihodnost.

Določena obdobja, tako v MO Slovenj Gradec, kot v državi kakor tudi prej, so zaznamovali prav športniki. Športne osebnosti so več kot le misel na vrhunski rezultat. So tudi znanilec določenega časa. Vsi, ki prihajajo v ta krog, so v nas vseh pustili pomembno sled in tudi sporočilo. Med imeni, ki jih v Slovenj Gradcu nizamo od leta 1999 dalje, se je razvrstilo več sto športnikov, tako med posamezniki kot med ekipami.

Letošnje leto je bilo olimpijsko leto. Olimpijski ogenj je obiskal tudi Slovenj Gradec, obsijal mnogo naših občanov, kasneje pa prejemnike olimpijskih medalj in tiste z odličnimi uvrstitvami. Odličnost ima tudi sicer več obrazov na področju športa, kajti odnos do športnika, njegovih športnih rezultatov in do športa, kot posebne kulture, kaže na raven splošne kulture, naše humanosti, prizadevanja, domoljubja, solidarnosti in drugih vrednot.

Športni rezultati so vedno plod osebnih prizadevanj, najprej športnikov, njihovih trenerjev, pa tudi njihovih svojcev in prijateljev, saj vsi ti skupaj živijo za skupno idejo in skupen cilj. Vse združuje neizmerna želja po uspehu in rezultatu. Verjamemo pa, da sodelovanje v športu še vedno vsebuje reklo “važno je sodelovati in ne le zmagovati”. Kajti sodelovanje v družbi je za mnoge edina priložnost, da izrazijo svojo željo in potrebo po gibanju, po druženju in povezovanju z drugimi. Vedno bolj se zavedamo, da šport združuje, prispeva k sožitju, omogoča in spodbuja prijateljstvo in presega mnoga nasprotja.

Vzglede potrebujemo, takšen vzgled iščemo vsi, tako mladi kakor starejši tudi pri športnicah in športnikih leta, v njihovih rezultatih in, kar je za nas najbistvenejše, v njihovih osebnostih in vrednotah. Lik športnika je nadvse pomemben, prav tako njegov športni dosežek, ki dokazuje, da je mogoče z vztrajnim delom in zavzetostjo doseči odlične rezultate, ki so tudi v svetovnem merilu vrhunski. Pot do takega rezultata je dolga in naporna, nagrajena pa je z zadovoljstvom in radostjo.

DOBITNIKI:

ŠPORTNIK LETA 2020

Aljaž Dvornik

ŠPORTNICA LETA 2020

Neja Dvornik

ŠPORTNA MOŠKA EKIPA LETA 2020

Članska ekipa Rokometnega kluba 2011

ŠPORTNA ŽENSKA EKIPA LETA 2020

Ekipa mladink Atletskega kluba Slovenj Gradec

PLAKETA ZA TEKMOVALNE USPEHE V VETERANSKI KONKURENCI ZA LETO 2020

Marija Sušec

PLAKETA ZA TEKMOVALNE USPEHE V ČLANSKI KONKURENCI ZA LETO 2020

 1. Maja Pogorevc
 2. Aljaž Dvornik
 3. Članska ekipa Rokometnega kluba 2011

PLAKETA ZA TEKMOVALNE USPEHE V MLADINSKI KONKURENCI ZA LETO  2020

 1. Mladinska ženska ekipa Atletskega kluba Slovenj Gradec
 2. Neja Dvornik
 3. Atletska ekipa mladincev Atletskega kluba Slovenj Gradec
 4. Rokometna ekipa mladincev Rokometnega kluba 2011
 5. Nace Herkovič

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

PLAKETA ZA TEKMOVALNE USPEHE V KADETSKI KONKURENCI ZA LETO 2020

 1. Kadetska ženska ekipa Atletskega kluba Slovenj Gradec
 2. Zala Sekavčnik
 3. Atletska ekipa kadetov Atletskega kluba Slovenj Gradec
 4. Aleksej Klemenčič

PLAKETA ZA TEKMOVALNE USPEHE V KONKURENCI DEČKOV IN DEKLIC ZA LETO 2020

 1. Badminton ekipa deklic ŠD Sele – Vrhe
 2. Jevgenija Gajić
 3. Blažun Nejc

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Plaketa za 20 letno delovanje na področju športa

Stanislav Oblak

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Domača stran