Povežimo se

Domača stran

Slovenjgraški športniki so simbolično posadili lipo ob Dnevu Zemlje

Na današnji dan 22. aprila že 51. leto zapored na svetovni ravni obeležujemo Dan Zemlje. Dan opozarja na ranljivost in enkratnost planeta na katerem živimo. Zato lahko naravo Slovenije, njeno bogastvo in veliko raznolikost ohranimo samo, če to podpira večina državljanov in če k temu prispevamo tudi sami. 

V ta namen je na pobudo Judo kluba Slovenj Gradec Športna zveza Slovenj Gradec skupaj s športnimi društvi, Mestno občino Slovenj Gradec in Javnim zavodom Spotur 22.4. 2021 simbolično posadila lipo.

To temelji na spoznanju, da je narava v povezavi s športno aktivnostjo pomembna prvina kakovostnega življenja v vseh pojavnih oblikah in okoljih in je prirejena vsem starostnim obdobjem življenja.

Posajena lipa bo skozi prispodobo svoje rasti predstavljala vrednote, ki jih želimo preko športa prenesti na naše mlajše generacije v upanju, da se bodo naši športni podmladki razrastli v duhu vztrajnosti, požrtvovalnosti, pokončnosti, trdoživosti in stabilnosti. Naj se te vrednote športa, ki se trenutno z vsemi silami in s svojimi zmožnostmi zoperstavljalo posledicam aktualne epidemiološke situacije globoko zakoreninijo v naše mlajše generacije in tako podpirajo njihovo rast in razvoj na izbrani športni in življenjski poti.

Epidemija korona-virusa je trenutek, da se še bolj zavemo teh vrednot in začnemo gledati širše, ker se je pokazalo, da so narava, gibanje in šport za celostni razvoj nujna, če želimo ostati zdrava in moderna družba.

Naj bo ta posajena lipa simbol tega boja.

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Domača stran