Povežimo se

Domača stran

Olimpijski dan na OŠ Prežihov Voranc Ravne na Koroškem

23. junij 1894 predstavlja ustanovitev Mednarodnega olimpijskega komiteja in rojstni dan olimpijskih iger moderne dobe.  Nacionalni olimpijski komiteji širom sveta tako v mesecu juniju izvedejo številne športne dogodke, s katerimi obeležujemo ta poseben, Olimpijski dan.

Olimpijski dan pa ne poudarja le obeležitve rojstva sodobnih olimpijskih iger, temveč poziva k dejstvu, da je potrebno sprejeti in vzdrževati aktiven življenjski slog ter živeti olimpijske vrednote:

  • odličnost,
  • prijateljstvo,
  • spoštovanje.

Na ta poseben dan je osnovnošolce OŠ Prežihov Voranc obiskal in nagovoril vrhunski slovenski smučar Mitja Kunc. Mitja je ob tej priložnosti odgovoril na nekaj vprašanj vezanih na njegovo športno kariero in ravnateljici šole Bojani Verdinek podaril svoj podpisani portret. Po koncu olimpijskega kviza je vse prisotne osnovnošolce povabil tudi na simbolični olimpijski tek. Vse otroke je pred začetkom teka nagovoril podpredsednik OKS-ZŠZ mag. Miran Kos, po zaključku teka pa so vsi otroci dobili zaslužene simbolične medalje in sladoled.

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Domača stran