Povežimo se

Domača stran

MINI OLIMPIJADA NA OŠ VUZENICA

Regijska pisarna OKS-ZŠZ Slovenj Gradec je 29.9.2022 skupaj z OŠ Vuzenica organizirala Mini olimpijado za otroke od 1. do 5. razreda.

To je projekt Olimpijskega komiteja Slovenije, ki želi preko regijski pisarn in lokalnih športnih društev spodbuditi otroke k redni športni aktivnosti ter jih navdušiti za šport in aktivno življenje.

Na začetku prireditve se je izvedel olimpijski protokol z olimpijsko zastavo in baklo, ki so jo ob zvokih olimpijske himne na prizorišče prinesli otroci, udeleženci Mini olimpijade. Nato je prisotne nagovorila ravnateljica OŠ Vuzenica ga. Mojca Brelih, ki dejala, da takšen dogodek bogati gibalne dejavnosti, predvsem pa širi načelo solidarnosti in prijateljstva. Sledila je še slavna zaprisega športnikov, kasneje pa so se tekmovanja v mnogih športnih panogah pričela.

Kar 180 otrok se je preizkusilo v različnih športnih disciplinah in z njimi povezanih motoričnih nalogah. V izziv jim je bilo postavljeno 10 športnih postaj. Na koncu prireditve so bili zmagovalci vsi in so tudi vsi prejeli diplome za udeležbo in praktične nagrade. Držali smo namreč načela »pomembno je sodelovati in ne vedno zmagovati«.

V Regijski pisarni OKS-ZŠZ Slovenj Gradec si želimo, glede na dober odziv otrok, da bi ta prireditev postala stalnica v našem okolju in ker smo mnenja, da je lahko takšna športna aktivnost eno izmed sredstev, s katerimi ugodno vplivamo na otrokovo bio-psiho–socialno ravnovesje, izboljšujemo zdravstveno stanje, ohranjamo in izboljšujemo motorične sposobnosti, sproščamo čustveno napetost, navajamo na zdrav način življenja, razvijamo komunikacijo z okoljem ter ustvarjamo samopotrjevanje.

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Domača stran