Povežimo se

Domača stran

Mednarodna olimpijska akademija

index

Viktor Sušec, vodja regijske pisarne OKS za Koroško, se od 2.-9. maja v imenu Slovenske Olimpijska akademije udeležuje Mednarodne Olimpijske akademije, ki poteka v Grčiji, v Olimpiji, prizorišču antičnih olimpijskih iger, kjer ima Mednarodna olimpijska akademija svoj center.

Mednarodne in nacionalne olimpijske akademije, ki delujejo po vsem svetu skrbijo predvsem za promocijo in ohranjanje idej olimpizma, ki se dandanes tudi med športniki in športnimi funkcionarji v želji po tekmovalni uspešnosti ali celo materializmu (pre)večkrat izgubijo.

Slovenska olimpijska akademija z izvajanjem izobraževalnih in promocijskih aktivnosti za naše vrhunske športnike, predvsem pa za mlade, ki šele stopajo na športno pot, skrbi za ohranjanje olimpijskih vrednost, zgodovine in kulture športa, utrjuje »fair play« in prijateljstvo ter na ta način tudi oblikuje odnos mladih do športa.

Na seminarju Mednarodne olimpijske akademije sodeluje preko 100 predstavnikov nacionalnih olimpijskih akademij celega sveta, od držav južne in severne amerike, azije, oceanije, afrike in evrope, torej vseh petih krogov olimpijskega simbola.

IMG 2460

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Domača stran