Povežimo se

Domača stran

Akcija – Podari del dohodnine športu

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez nadaljuje z akcijo Podari del dohodnine športu, s katero želimo slovenskemu športu pomagati do dodatnih sredstev za delovanje. Na povezavi https://www.olympic.si/podarim je razvita je spletna aplikacija, preko katere lahko zavezanci namenijo do 1 % dohodnine za financiranje športnih društev, ki imajo status društva v javnem interesu. Obrazec se odda elektronsko, brez tiskanja in obiska poštnega urada, za podpis pa zavezanec ne potrebuje digitalnega potrdila. Do sedaj je bilo preko aplikacije oddanih že preko 11.500 obrazcev, kar ocenjujemo na več kot 350.000 EUR dodatnih sredstev letno za šport. Poudarjamo, da takšna donacija za zavezanca ne predstavlja nobenega stroška, saj gre za dohodnino, ki jo sicer plača državi.

Aplikacija omogoča, da generirate spletno stran samo za vašo športno organizacijo in tako dodatno olajšate namenitev dela odmerjene dohodnine. Preprosto vnesete elektronski naslov https://www.olympic.si/podarim/davčna_številka in v naslovu namesto »davčna_številka« vnesete davčno številko vaše športne organizacije. Odpre se prilagojena stran, kjer se že v naslovu izpiše “Podari del dohodnine za (naziv športne organizacije)”, polje za izbiro društva pa postane fiksirano. Takšno povezavo nato delite med člane in podpornike svojega društva, ki bodo na ta način še lažje podprli vaše delovanje.

Ker se približuje konec leta, ko je zadnji rok za oddajo obrazcev za donacije dohodnine za leto 2022, vas želimo spomniti na to možnost in povabiti k dodatnemu angažmaju.

Mi navijamo za šport, pa vi?

#navijamzašport

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Domača stran