Povežimo se

Domača stran

23. SEPTEMBER – DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

Da smo Slovenci športni narod ne potrjujejo le številni letošnji ali pretekli uspehi naših vrhunskih športnikov, ampak predvsem širok spekter ljudi, ki so na takšen ali drugačen način vsakodnevno športno aktivni. Vsi se zavedamo, da je redna telesna dejavnost izjemnega pomena za zdravje in tvori skupaj z duševnim zdravjem eno od najpomembnejši komponent zdravega in kvalitetnega življenja. Šport je v naši zavesti in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

Ker v trenutni epidemiološka sliki ne bi bilo primerno organizirati velike športne prireditve na kateri bi lahko občani mesta Slovenj Gradec slovesno in športno proslavili ta praznik, smo se na Mestni občini Slovenj Gradec, Športni zvezi Slovenj Gradec ter skupaj z občinskimi osnovnimi šolami in vrtci dogovorili, da ta praznik v obliki športnega dneva praznujejo naši najmlajši. Tako bo 23. septembra organiziran športni dan na Prvi OŠ, Drugi OŠ, OŠ Podgorje, OŠ Šmartno in VVZ Slovenj Gradec. Namen tega je želja po vzpodbujanju mladih k zdravem življenjskem slogu in jim privzgajati navade, ki jim bodo dobro služile celotno življenje. Prav tako pa bodo telovadke iz Šole zdravja »Tisoč gibov« pred Mestno občino Slovenj Gradec organizirale skupno vadbo. Na tej vadbi se bodo zbrale vse sekcije tega društva in sicer, sekcija Slovenj Gradec, Pameče Troblje, Legen in sekcija Turiška vas.

Naj bo to praznik, ob katerem sleherni občani s svojo športno aktivnostjo izrazi svoj odnos do športa, odnos do tiste družbene dejavnosti, ki ima številne pozitivne učinke: krepi zdrave, vzgaja, vzpodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo.

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: info@sportnazvezasg.si
W: http://www.sportnazvezasg.si
DŠT: 98068288
MŠT: 5047153000

Kje smo?

Več v Domača stran