• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mednarodne igre otrok Lake Macquarie 2014

Iz Avstralije, kjer so potekale 48 Mednarodne igre otrok, so se vrnili mladi slovenjegraški šortniki, ki so sodelovali na igrah.

Preberi več

Mednarodne igre otrok Lake Macquarie

V mestu Lake Macquarie v Avstraliji so se pričele 48. Mednarodne igre otrok, ki se jih udeležuje tudi ekipa atletinj Atletskega kluba Slovenj Gradec, v spremstvu trenerja Uroša Verhovnika in predsednice Atletskega kluba, Mojce Verhovnik.

Pred odhodom je športnike in športnice sprejel tudi župan MO Slovenj Gradec, več.

Našim mladim športnikom in športnicam želimo veliko uspehov in veliko novih izkušenj na njihovi športni poti.

Več o poteku iger.

Igre otrok

MO Slovenj Gradec je že od leta 1990 članica Mednarodnega združenja iger otrok, katerega začetki so v Sloveniji. Osnovni namen gibanja je utrjevanje prijateljstva med mladimi iz vsega sveta, ne glede na rasne, verske politične in druge razlike, skozi druženje in športna tekmovanja. Združenje je tudi pridruženi član Mednarodnega olimpijskega komiteja, igre pa veljajo za največji športni dogodek za otroke v starosti do 15 let. Iger so se v preteklosti udeležili mnogi kasnejši nosilci olimpijskih medalj.

 Možnost sodelovanja mladih športnikov na v svetovnem merilu največjem tekmovanju ter možnost tekmovanja in druženja z največjimi svetovnimi športnimi talenti, je zagotovo izjemnega pomena za rast in razvoj mladega športnika in velika obveznost za kakovostno delo športnega društva in športnih strokovnjakov.

V letu 2014 bodo igre potekale v mestu Lake Macquarie v Avstraliji, udeležila pa se jih bo ekipa atletinj Atletskega kluba Slovenj Gradec pod vodstvom trenerja Uroša Verhovnika ter  Mojce Verhovnik, predsednice kluba in Športne zveze.

Zaželimo jim veliko športnih uspehov, novih prijateljstev in lepih trenutkov.

Več o združenju ICG in igrah v Lake Macquaire

ŠPORTNA ZVEZA SLOVENJ GRADEC

Kopališka ulica 27
2380 SLOVENJ GRADEC

T: 02 8838180
F: 02 8838181
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
W: http://www.sportnazvezasg.si

Kje smo

 

Vivat 750 let Slovenj Gradca logotip-4

 

FSO12 240

 

Zavarovalnica Triglav, d.d.

Dohodnina